Ska du köpa fritidshus? 8 fällor att undvika

Köpa fritidshus

Lata och soliga sommardagar i ett eget fritidshus – vem drömmer inte om det? Men husköp innebär risker och det finns fällor man kan undvika.

3 min lästid

Foto: Charlotta Rönn

Det är lätt att förföras av en vacker tomt eller charmiga detaljer på ett ruckel när man drömmer om ett fritidshus. Håll huvudet kallt om du söker sommarbostad! I slutändan handlar det om att hitta ett hus som passar ditt livspussel inte bara just nu utan även i framtiden.

På många håll i landet är numera fritidshus dyra. Du behöver därför noga tänka igenom vad som är viktigt innan du slår till om det ska bli en bra affär. Ett köp handlar trots allt inte bara om en inköpssumma utan även om löpande kostnader (inklusive fastighetsskatt). Det finns flera fällor.

1. Huset är för simpelt

Den som kontorsjobbar kan lockas av att dra på sig arbetsbyxorna på fritiden. Men fritiden kan utebli helt om det är mycket som ska fixas. Gamla hus har en tendens att ständigt kräva förbättringar och det underlättar om man slipper lägga om tak eller göra andra stora investeringar i tid och pengar. Huset är kanske så enkelt konstruerat att det inte hjälper att måla och fixa. Det saknar helt enkelt en värdeökning på sikt.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in