Konsten att vattna rätt – tips för trädgårdens alla hörn

 

Med mycket vatten och goda råd får du din trädgård att grönska fint i sommar. Att vattna rätt är nyckeln till framgång. Här får du bra tips för både rabatter, trädgårdsland, gräsmatta, buskar och krukor.

Number of characters: 4 976

Sol och vind torkar ut växterna, och får rötterna att söka sig nedåt. Vattna inte för ofta – men vattna rejält så att vattnet tränger ner till de djupaste rötterna. Om bara ytan fuktas söker sig rötterna uppåt igen. Det är bättre att ge några ställen en rejäl rotblöta istället för att småvattna i hela trädgården.

En grönskande trädgård får du genom att skämma bort dina växter – gödsla flitigt, klippa bort det överblommade och vattna på rätt sätt!
Foto: Håkan Sandbring

Rabatterna

Undvik öppen jord i rabatterna – jorden håller fukt bättre om växterna står tätt eller om jorden är täckt med bark. Perenner behöver sällan vattnas, men vid långvarig torka mår de bra av en rejäl vattning. Även om växterna börjat vissna efter för mycket torka repar de sig nästan alltid efter ett kraftigt regn. Om inte, så brukar de i varje fall komma igen nästa säsong.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in