Så får du en lugn jul utan ångest och konflikter

fira jul utan ångest och koonflikten

Jul, jul, strålande jul – och konflikter, ångest och strul. Julen är inte bara vår största familjehögtid utan också den mest laddade. Coachen Carolina Rexmark tipsar om hur du gör det bästa av situationen.

5 min lästid

Foto: Couleur/Pixabay

För många av oss är det självklart att fira jul med familj och släkt. Under en enda koncentrerad dag ska vi förenas i harmonisk glädje och gemenskap, oavsett hur våra relationer ser ut resten av årets 364 dagar. 

Som om det inte vore nog är julen ofta väldigt traditionstyngd. Allt ska vara som det alltid varit, och ett försynt förslag att kanske hoppa över dopp i grytan i år, kan snabbt förvandlas till en provokation av stora mått 

Enligt coachen och författaren Charlotta Rexmark är det inte konstigt att julen väcker så starka känslor. Det blir en våldsam krock mellan den orimliga idealbilden och en rätt så komplex verklighet.

På julen önskar vi oss 100 år bakåt i tiden. Plötsligt ska allt se ut som i Fanny och Alexander eller någon Disneysaga.

– Våra jultraditioner är ett arv från en tid då familjen var något konstant och kontinuerligt. Då var det naturligt att alla samlades. Men så ser det ju inte ut i dag, säger Charlotta.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in