På blanka isar till Hallonstenarna

 

Strålande sol och blank is i skärgården. Det kan inte bli bättre! 122 deltagare och 12 ledare ger sig ut i Stockholms skärgård under en av vinterns vackraste dagar.

Number of characters: 8 897

Text: Hélène Lundgren
Foto: Roger Schederin

Det är söndagsmorgon med en strålande sol på en blå himmel. Genast är det mycket lättare att packa ryggsäcken med utrustning, ombyteskläder och matsäck för att snabbt bege sig till Cityterminalen. Härifrån går alltid Friluftsfrämjandet – Alliansens chartrade bussar och dagens destination är Sollenkroka, en bit ute i skärgården. Alliansen är Friluftsfrämjandets största grupp i Sverige med 2500 deltagare på en säsong och turerna kan gå ända från Vättern till Dalarna.

-Vi bokar alltid bussar och strävar efter att komma till nya ställen. SL kan aldrig lova bussar och med chartrade bussar kan vi komma dit vi vill, säger skridskoledaren Bengt Eriksson.

122 deltagare och 12 ledare har samlats denna söndagsmorgon och snabbt fylls två stora bussarna med ryggsäckar, skridskor och mängder med gula neonfärgade dubbelpikar. Foto Roger Schederin
Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in