10 anledningar att besöka Miami

 

Med närhet till hav utlovas strandhäng, men Floridas metropol har mycket mer att bjuda på än enbart South Beach och art deco hotell. Miami har några promenadvänliga stadsdelar medan många lämpar sig bättre för turer med bil. Välj bland olika sevärdheter, packa kameran och upptäck 10 fantastiska platser i Miami.

Number of characters: 7 028

Foto: Pixabay, Maria Grip

Miami har över 16 miljoner besökare årligen. Staden har haft stor invandring från Central- och Sydamerika, vilket framförallt visar sig inom restaurangbranschen och på hur utbredd spanska som språk är. Besökare blir ofta mycket tagna av stränderna och nattlivet i Floridas sydliga storstad. Här följer 10 anledningar att besöka Miami, men det finns såklart ett hundratal anledningar till att uppleva The Magic City.

1. Det latinamerikanska arvet

Gatan Calle Ocho ligger i den södra delen av stadsdelen Little Havanna och motsvarar SW 8th Street. Här är Kubakulturen levande och luften osar av kaffe och cigarrer. Här finns konstgallerier och populära latinamerikanska restauranger. Det primära språket som talas här är spanska, men man kan absolut ta sig fram på engelska också. Little Havanna ger besökarna en föraning om hur livet på Kuba var före diktaturen, sin livsglädje uttrycker invandrarna med mat, dryck och salsadans.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in