Mer tillsammanstid är expertens recept för par som glidit isär

Experten ger tips till dig som tycker att du glidit ifrån din partner Foto: Camilla Lindqvist
 

Tjejkväll, padelsöndag och AW med kollegorna. Att göra ”egna” grejer utan sin familj har blivit lite av en livsstil. Är egentiden på väg att bli mer helig än tillsammanstiden? I så fall är det dags att se upp, säger relationsproffset.

Number of characters: 4 828

Egentid väcker känslor. För vissa har det blivit ett favoritord när det gäller föräldraskap. Med egentid blir du en bättre förälder och den gör också att din relation hålls vid liv. För andra är egentid ett idiotiskt påfund som bara tillför mer ångest för småbarnsföräldrar. Varför måste man ha egentid med kompisar, springa på events och förverkliga sig själv? Räcker det inte att få gå på toa ifred eller handla själv på Ica?

– Självklart är egentid bra att ha, men den kan också vara en flykt från ett stressat liv, ju mindre tid vi har, desto mer egentid verkar vi vilja ha. Egentid kan också vara ett tecken på en livssituation som är svår att lösa på hemmaplan, säger parterapeuten och författaren Eva Sanner, som tycker att egentid har blivit för viktig. I stället borde vi prata om tillsammanstiden. Det är den som är familjens stora utmaning.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in