Fina linjer i det Gotländska fritidshuset

 

Omtyckta Ljugarn på Gotland befolkas sommarvis med många fritidshusboende; en hel del av dem från Stockholmsområdet. Hit hör familjen Bergström, som har ritat ett stilrent hus där hela familjen får gott om utrymme, trots att huset inte är större än 110 kvm.

Number of characters: 5 933

Av Camilla Pérez

Foto Lina Eidenberg Adamo

Familjen består av Anna och Mats med barnen Maja, 17 år, Thea, 16 år, Vera 13 år och Lisa, 5 år samt hunden Lexi, eller ”Scandidog” som hon heter på instagram.

Anna är VD på en startup i medieteknikbransdchen. Mats jobbar med logistik. Familjen bor i Stockholm men fritidshuset ligger i Ljugarn på Gotlandsöstra kust.

När man kommer in i familjen Holmquist Bergströms moderna gotlandshus och ser ut genom de stora glasdörrarna mot söder slås man direkt av det otroliga ljusinsläppet men också av hur nära man kommer det öppna, vackra landskapet som breder ut sig på andra sidan de stora, fönsterpartierna. Åkrar, ängar, grusvägen som snirklar sig bort mot Svajde och så havet som glittrar mellan träden långt borta blir nästan en del av huset. Och visst bidrar öppenheten och närheten till uterummet till att familjen upplever en sådan rymd i huset och att de, trots att utrymmet inne är begränsat till 110 kvadratmeter, upplever att de har gott om plats.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in