Dags att måla väggarna? Gör det personligt

Olika nyanser av blått ovanför sängen
 

Skapa en personlig vägg - ett roligare alternativ till enfärgade väggar eller köpta tapeter. Låt fantasin flöda och sätt igång.

Number of characters: 3 766

Skribent och stylist:  Camilla Pérez / Foto: Lina Eidenberg Adamo

Ett personligt hem är något vi gärna eftersträvar. I bostaden ska vi återhämta oss och trivas och här kan vi också ta ut våra stilsvängar precis som vi vill ha dem. Varför inte måla väggar med egen design? Det finns olika tekniker att ta till, här visar vi tre som du kan inspireras av. 

Dramatiska linjer

Moderna linjer och trendiga färger ger en wow-effekt. 

Taklampa, Care of Bankeryd.

Gör så här:

Rita en skiss hur du vill att mönstret ska se ut, mer eller mindre exakt. Börja med den ljusaste färgen, då ljus färg är lättare att täckmåla. I detta fall var det en större yta som skulle vara rosa, så vi valde att måla hela väggen rosa. De vita partierna täckte bra på denna rosa färg. Markera ut var 20:e cm på väggen uppe vid taket och nere närmast golvlisten för att få punkter att jobba utifrån. Spika en liten spik vid markeringen från där du vill dra en linje. Sätt snörslån med kalk i spiken och dra sedan snöret där du vill ha linjen. Spänn snöret ordentligt och snärta till snöret så att det blir en linje där du vill ha den. Använd maskeringstejp när du målar och måla minst två gånger för att få en täckande och jämn färg. Sätt även maskeringstejp vid taklinjen och på golvlisten. Här användes en pensel närmast tak och golvlist och en miniroller till ytorna. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in