Trädgårdsälskarna Bo, 93 år och Hanna, 35 år delar trädgård

Bo och Hanna delar trädgård
 

Är du sugen på att odla men har inte tillgång till en egen trädgård! I nätverket Co Grow kan du hitta någon som har en trädgård, men som själv inte har möjlighet att odla. Det var så Hanna Sjölund, 35 år lärde känna 93-åriga Bo Haeffner. Genom odlingen har de blivit vänner, trots nästan 60 års åldersskillnad.

Number of characters: 8 677

Text: Helene Lundgren

Det började för tre år sen när 93-åriga Bo Haeffner såg en artikel i lokaltidningen att nätverket Co Grow efterlyste folk som har en trädgård där man kan odla grönsaker. Co Grow kopplar sen samman människor som gärna vill odla med människor som har en tomt, men som kanske inte har tid, ork eller möjlighet att själva odla.

– Sonen hjälpte till att anmäla min trädgård på nätet, och vi efterlyste någon som ville odla här hos mig i Aspudden. Det är ett fint initiativ och det är roligt att någon annan kan ha glädje av trädgården. Själv är jag dålig på att odla, och när hustrun levde så var det hon som skötte om tomten, trädgården och odlade grönsaker. Jag målade och snickrade en redskapsbod till henne för alla trädgårdsredskap. Jag minns att första året som vi bodde i huset odlade hon rädisor, men jorden var stenhård och de blev mycket små. Genom Seniorkraft har jag en herre som hjälper mig att klippa gräset, samt sköta om mina häckar och buskar, berättar Bo Haeffner. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in