Årets julklapp – ett sällskapsspel! Minns du de andra på listan?

 

Cd-spelare, spikmattor, elcyklar och stormkök – kommer du ihåg alla? Årets julklapp har utsetts sedan 1988, och i år blev det ett sällskapsspel.

Number of characters: 4 997

Årets julklapp är ett sällskapsspel, och motiveringen lyder så här: Att samlas med nära och kära och få en välbehövlig paus från verkligheten är något vi söker oss till i svåra tider. Samtidigt växer ny teknik fram som förnyar en traditionell produktkategori. Årets julklapp är en gåva som förenar och skapar samhörighet för svenska folket.

I tider av osäkerhet och oro är behovet av gemenskap och samhörighet större än någonsin, och spel är ett bra sätt att koppla av världen utanför. Intresset för sällskapsspel har vuxit de senaste åren och dessutom används spel allt oftare som pedagogiska verktyg i undervisning och forskning. Brädspelsboomen är här för att stanna!

Sedan 1988 har branschorganisationen Svensk Handel utsett Årets julklapp – eller rättare sagt deras dotterbolag HUI Research (tidigare Handelns Utredningsinstitut) har valt ut den. HUI Research har i 50 år undersökt, mätt och analyserat konsumtion och den svenska handeln. Och när man började var syftet med Årets julklapp att öka intresset för Handelns utredningsinstituts julhandelsprognos, som då hade låga läsarsiffror. Hur som helst är Årets julklapp en riktig PR-succé som det rapporteras om varje år.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in