Här finns världens lyxigaste skidåkning

 

Djupt inne i franska Tarentaise-dalen ligger den superlyxiga skidorten Courchevel omgiven av tallskog och spetsiga alptoppar. Hit kommer gräddan av världens kändisar och miljardärer för att visa upp sig och uppleva en unik skidort. Men man får gräva djupt i plånboken för ett par dagar här.

Number of characters: 6 447

Les Trois Valleés – de tre dalarna – är världens största sammanlänkade skidområde som man når med samma liftkort. Det består av off-pist-paradiset Méribel, ungdomliga Val Torens och exklusiva Courchevel. Courchevel består egentligen av sex byar på olika höjd, där Courchevel 1850 ligger högst upp, på just 1850 meters höjd. Längst ner ligger Courchevel Le Praz.

Courchevel har en rad lyxiga butiker i den pittoreska bykärnan.
Courchevel 1850 har en rad lyxiga butiker i den pittoreska bykärnan.

150 kilometer pist

Courchevel har ett omfattande och varierat pistnätverk med över 150 kilometer preparerade pister. Pisterna är väl underhållna och erbjuder möjligheter för skidåkning på olika svårighetsnivåer, från lättåkta gröna backar för nybörjare till svårare svarta backar för avancerade åkare. Här kan man njuta av långa carving-åk på motorvägsbreda pister men också hitta mer teknisk terräng för att testa sina färdigheter. Courchevel har också flera skidskolor som erbjuder lektioner för alla åldrar och nivåer. Det är en bra destination för nybörjare som vill lära sig att åka skidor eller snowboard. För freestyle-entusiaster finns det flera snöparker och halfpipes där man kan öva på hopp och trick.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in