TEST: Ren handdisk till lågt pris

 

En del köper alltid samma märke av handdiskmedel av gammal vana, andra väljer kanske alltid det billigaste. Men hur stor är egentligen skillnaden? Vi testar handdiskmedel och ser en viss skillnad i diskkraften, men de flesta av produkterna får faktiskt godkänt.

Number of characters: 12 911

Även om de flesta har diskmaskin hemma nuförtiden är det ofta en del föremål som måste diskas för hand, som handblåsta glas eller hushållets enda osthyvel. Då är det toppen att ha ett handdiskmedel till hands.

Många överdoserar handdiskmedel i villfarelsen att disken blir renare ju mer som används, men så är det i regel inte. Några droppar i en fylld diskho räcker ofta, gärna medan man spolar vattnet så att det bildas ett rikligt skum. Låt gärna disken ligga i det varma vattnet ett tag, så hinner diskmedlet göra jobbet och det mesta av smutsen släpper enkelt. Och framför allt så slipper du skrubba.

Vi har testat åtta olika sorters handdiskmedel och finner att resultatet skiljer sig en del. Medlen från Yes, Eldorado och L:a Bruket klarar att lösa upp smutsen väl under blötläggningen, och resten försvinner efter några varv med diskborsten. Yes innehåller dock ämnen med långvarig miljöeffekt och flaskan behöver därför vara försedd med en varningstext. Sämst resultat ger Ica Skona som kräver en hel del gnuggande innan den intorkade gröten försvinner.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in