TEST: Färdig pepparkaksdeg för fina kakor

 

Med en färdig pepparkaksdeg kan du låta kreativiteten flöda fritt i köket och enkelt få nybakade kakor på fatet. Vi testar årets versioner av färdig pepparkaksdeg och upptäcker att det inte är smaken som skiljer degarna åt, utan snarare hur väl de går att kavla ut.

Number of characters: 6 385

”Ta en pepparkaka och bli snäll” brukar det låta i december. Bakgrunden till uttrycket är höljt i dunkel men lär vara en missuppfattning. En version förtäljer att sägs att pepparkakor ursprungligen användes som milt laxerande medicin mot förstoppning. Man blev helt enkelt ”snabb i magen”, och det tyska ordet för snabb, “schnell”, missuppfattades som snäll. Snabbt går det dock att göra pepparkakor av färdig deg, bara att plocka fram och börja kavla, det blir fort en hel burk full!

Hemgjorda pepparkakor har dock en tendens att mjukna efter någon dag, även om de ligger i en tätt försluten burk. Värm dem i ugnen i två minuter på ca 150 graders värme och låt dem svalna så återfår de sitt krisp. Är det istället så att du är sugen på pepparkakor men inte har lust att dra igång ett bak med kavel och formar, så kan du hyvla skivor från degen med osthyvel och grädda i ett par minuter. Snabbt, enkelt och väldigt gott!

Have you written articles that you want to publish on Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in