Njut av årets Blossa eller gör din egen favvoglögg – Allt om julens mest populära dryck

Genomskinlig kopp med vit glögg, apelsinskal och kanel
 

Glöggen är främst en välkomstdryck som passar bra att dricka både varm i mindre koppar som kyld i kupa. Vi svenskar dricker runt fem miljoner liter glögg varje jul – det imponerar. Lär dig mer om glöggens historia och hur enkelt du kan göra egen glögg hemma.

Number of characters: 4 096

Foto: Birgitta Magnusson och Pixabay

Glöggen kan grovt delas in i vinglögg och starkvinsglögg utifrån styrkan där alkoholen är en viktig smakbärare som balanserar sötman. Även alkoholfri glögg är populärt men ju lägre alkohol glöggen har desto mer saftlik framstår den och sötman blir dominant, något som gör att söta tilltugg som praliner, knäck och marsipan passar utmärkt. Klassiska Blossa gör många smakvarianter och releasen av den smaksatta årgångsglöggen med anknytning till en ort har blivit en happening. 2022 är den en hyllning till French quarter i New Orleans med smaker av rom, passionsfrukt, lime, jordgubbe, blåbär och chili förutom de traditionella glöggkryddorna.

Vinröd glöggflaska, frukter och bär på bordet och en trumpet som hänger på väggen.
2022 tar Blossa inspiration från French quarter i New Orleans och tar hjälp av smaker som rom, passionsfrukt, lime, jordgubbe, blåbär och chili förutom de traditionella glöggkryddorna. Foto: Blossa /pressbild
Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in