Minska matkostnaden! 7 knep för billiga och goda middagar

 

Billigt behöver inte betyda tråkigt. Med små förändringar går det att få ner kostnaden utan att tumma på smakupplevelsen.

Number of characters: 3 536

Planering ger klirr i kassan

Planera låter kanske tråkigt, men det gör definitivt plånboken glad. Svårigheten är att få planeringen att bli en vana och här är några knep på vägen dit.

  • Planera veckans middagar och du slipper den dagliga energitjuven ”Vad ska vi äta till middag”. Känns det tufft att få ihop en hel vecka, börja med tre dagar för att få in vanan.
  • Utgå från vad som redan finns hemma så köper du inte mer än vad ni behöver.
  • Gör en inköpslista (handlar du online går den att spara) så går själva handlingen mycket snabbare.

Frysen är bästa sparbössan

Bunkra när det är extrapris och frys in kyckling, färs och fisk. Vill du fynda grönsaker och frukt är det här två supertips:
Handla i säsong då smak och även pris är som allra bäst. Under vintern finns de godaste och bästa tomaterna förpackade i tetra. Missa inte butikernas frysdisk för där går det också att fynda. Näringen i frysta gröna ärtor, broccoli, majs och bladspenat är minst lika bra som i de färska. Frysta örter är också bra att ha i lager.

Tillbaka till rötterna

Rotfrukter har gått från trista till trendiga, med allt rätt. De ger mycket mat för liten peng och bidrar på ett enkelt sätt till fler gröna rätter på har middagsbordet. Morötter är toppen, men det finns fler underjordiska knölar att upptäcka.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in