Johnny Bode levde ett liv med schlager, champagne och misär

 

En kreativ ordkonstnär, sångare och kompositör, en man som älskade det goda livet och som inte alltid höll sig på rätt sida av lagen.
Johnny Bodes liv pendlade mellan framgång och misär.

Number of characters: 7 699

De första åren var relativt stillsamma, Johnny Bode föddes i Falköping den 6 januari 1912 som enda barnet till Judith och Alvar Bode. Föräldrarna skilde sig snart och fadern försvann för gott ur sonens liv och turbulensen tog vid. Mamma Judith flyttade till Västerås. Johnny fick under en period bo hos en fosterfamilj, en annan hos sin moster och en tredje hos morfar, köpmannen Emil Kilander.

När Johnny var 12 år gifte Judith om sig och flyttade till Stockholm och tog med sig sonen. Fosterfadern, Martin Thielers, hade gott ställt och var ett gott stöd för sin fosterson som gick på skolan Södra Latin. Hasse Ekman var en av de bästa vännerna.

Johnny lockades inte av skolböckerna och avstängdes efter två år på gymnasiet. Han skickades hem till Falköping och snart väntade studier på Skara högre allmänna läroverk. Tiden i Skara blev ingen akademisk framgång, efter att ha skrivit allt för vågade nummer till skolrevyn var han inte välkommen tillbaka.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in