De ger husdjuren en värdig sista vila

Kille omfamnar hund
 

Att ge sina husdjur en värdig sista vila är viktigt för många. Simon och Thomas Fredriksson driver ett litet företag med tillverkning av kistor och urnor i trä för allt från hästar till marsvin.

Number of characters: 2 015

I en liten ljus fabrikslokal i Slutarp, tolv kilometer söder om Falköping arbetar far och son Fredriksson sida vid sida. Tillsammans driver de företaget Minventa, ett företag som tillverkar kistor och urnor i trä för avlidna sällskapsdjur.

– Jag har alltid drömt om att få bygga upp något från början, berättar Simon.

Det är kanske inte så konstigt, företagandet har alltid funnits med. Simon är barnbarns barnbarn till Erik Fredriksson som för snart hundra år sedan startade kistfabriken Fredahls i Åsarp tillsammans med Torsten Dahlstrand. Det är också där Simon arbetar heltid, det egna företaget driver han på fritiden.

Utvecklar efter hand

Simon köpte företaget för tre år sedan och målet är att successivt utveckla verksamheten. I oktober i fjol köpte Simons pappa Thomas in sig.
Tanken att få arbeta tillsammans med sonen, att få utveckla något nytt lockade Thomas som tidigare arbetat som inköpare på Fredahl Rydéns.
Simon är glad att hans far nu är delägare.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in