Så gör du julfint på trappan

 

Välkomnande julblommor på trappan eller i uterummet piggar upp under årets mörkaste tid. Här visar trädgårdsmästaren Therése Hjalmarsson hur man kan göra fina blomsterarrangemang!

Number of characters: 4 088

Under den mörka årstiden när trädgården ligger i vila är det trevligt med ett eller flera blomsterarrangemang utomhus. Therése Hjalmarsson är utbildad trädgårdsingenjör och har tips på bra växter som klarar kylan. Hon berättar att man kan plantera i nästan vilka kärl som helst. Det är enklare på vintern eftersom växterna inte ska vattnas – och du därför inte behöver tänka på avrinning.

– Ta korgar, krukor, hinkar, lådor eller vad du kan hitta. Tänk på att zinkbaljor och andra metallkärl kan behöva fodras med bubbelplast på insidan så att det inte blir för kallt för rötterna. Om planteringskärlet är onödigt djupt kan du bottna med några upp-och-ner-vända krukor och breda ut en dagstidning över så att inte jorden rasar ner.

Det finns många gröna växter som tål vinterväder, och det blir snyggt att pynta krukorna med mossa, murgröna, grankvistar och ormhassel.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in