En av världens bästa ultratriathleter utforskar kroppens gränser

 

Kristian Kristiansen i Mölnlycke praktiserar en mängd olika sporter, från ultratriathlon och skidåkning till paddling, simning, tyngdlyftning och handstående. Han är fascinerad av kroppens rörelsemöjligheter och undersöker vad som är naturligt för människan.

Number of characters: 6 418

När Kristian Kristiansen kom tvåa på Decaman i USA för tre år sedan tog det honom strax under 232 timmar att genomföra tävlingen. Ironman är en populär gren inom triathlon där deltagarna simmar 3800 meter, cyklar 180 km samt avslutar med att springa ett maratonlopp. En Decaman är tio Ironman på raken.

– Men att komma tvåa på Decaman är inte målet i sig. Tävlingar använder jag som verktyg för att flytta gränsen och förstå kroppen bättre. Kroppen lär sig inte olika sporter utan den lär sig rörelser. Från ett holistiskt perspektiv handlar det om rörelser, kost, vila, andning och mental återhämtning, säger Kristian Kristiansen.

Han har precis lagt till vid bryggan i Rådasjön i Mölnlycke efter morgonens paddling. Här är vackert, grönt och stilla. För Kristian är valet att bosätta sig en dryg mil öster om Göteborg emellertid en kompromiss och det är inte helt osannolikt att han så småningom bosätter sig i svenska eller norska fjällen under en del av året.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in