Så hjälper du dina barn att bli källkritiska

Hur pratar man med barn och ungdomar om källkritik - och varför är det så viktigt? Vilka följder kan det få att okritiskt dela länkar och delta i tävlingar på nätet? Detta och mycket annat tar författaren Johanna Lundeberg upp i diskussionsboken Tänk först – dela sen!, som främst riktar sig till föräldrar och skolpersonal.

7 min lästid

Aldrig har vi översköljts av så mycket information och påverkan från alla håll som nu. Och aldrig tidigare har informationsspridningen gått så snabbt och haft så många avsändare. Den digitala framväxten har skapat ett helt nytt medielandskap där vi alla är publicister och där i princip vem som helst kan uttrycka i stort sett vad som helst.

– Därför är det viktigare än någonsin att vi vuxna hjälper våra barn och ungdomar, som är ute så mycket på nätet, att bli medvetna om detta och ifrågasätta allt de läser, säger Johanna Lundeberg, som fascinerat och en smula oroat följt utvecklingen på sociala medier under många år, både i sitt arbete som journalist och som författare.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in