Stina Wollter: Jag leker på liv och död

Läs intervjun till Stina Wollter

Hon är konstnär, radioprofil, sångerska och författare, men brinner också för att alla människor ska få trivas i sina kroppar. På Instagram har hon gjort sig känd för att angripa samhällets osunda kroppsnorm, ofta med stort mod och humor.

12 min lästid

– Jag använder lek och skatt för att förmedla mitt budskap, men egentligen är min kamp på dödligt allvar, säger bokaktuella Stina Wollter.

Iklädd en färgsprakande jumpsuite och med en stor weekendbag på axeln kommer hon inrusande till mötesplatsen på Södermalm några minuter före avtalad tid. Uppsalabon Stina Wollter är i Stockholm över dagen och har ett späckat schema. Efter plåtning och intervjun ska hon vidare till repetition med sitt band. Hennes debutalbum Garden songs, en countryinspirerad platta om livets med- och motgångar, har fått ett fantastiskt mottagande och hon, den nyblivna maken Micke tillika sambo sedan 24 år tillbaka, och deras musiker har flera inbokade spelningar den närmsta tiden.

Stina Wollter är precis som man tror att hon ska vara; varm, bullrig och full av skratt och energi. Hon är den sortens människa som kan fylla ett helt rum med sin blotta närvaro. Själv menar hon att den extroverta och expressiva personligheten tjänade som kamouflage under uppväxtens osäkerhet och att hon länge trodde att hon var förskonad från smärta tack vare den, men så var det inte. Tvärtom har hon i sitt liv tvingats gå igenom mer sorg och fler förluster än de flesta andra.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?