Så pimpar du väggen

Så här kan du pimpa dina väggar.

Har du flyttat eller möblerat om och fått en tom och tråkig väggyta över? Grattis, då har du chans att pimpa till din nya drömvägg! Så här gör du.

3 min lästid

1. Tänk utanför boxen. Det är lätt att snöa in på tavlor när man ska pynta sina väggar, men tänk på att allt från foton och kartor till växter, lampetter eller tomma ramar kan bli till konst i rätt miljö och sammanhang.

2. Fega inte med färg. Färg är roligt och ger din vägg personlighet, men se till att hitta en skön balans. En färgstark eller spräcklig vägg kan behöva balanseras upp med lugnare prydnader eller alster som plockar upp tonerna från tapet eller väggfärg, medan en blekare och mer neutral grund ger utrymme för konst som tar mer plats.

3. Hitta en röd tråd. Fundera över vilken känsla du vill att din vägg och ditt hem ska förmedla och välj inredningsattiraljer efter det. Inga färger, former eller material är förbjudna, men se till att de hör ihop på ett eller annat sätt.

Försök skapa en komposition av saker du vill pryda din vägg med. Gruppera till exempel efter färg och form. Foto: Manja Vitolic/Unsplash
Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in