Så blir ditt barn modell

Nog tycker du att just ditt barn är det vackraste, charmigaste och mest underbara barnet i världen. Kanske har tanken slagit dig att ditt barn skulle passa utmärkt i reklamsammanhang. Så här funkar modellvärlden när det gäller barn.

4 min lästid

Text: Anna Holmquist

Att det finns modelljobb för rätt barn råder det ingen tvekan om. Tänk bara på det oräkneliga antalet annonser med barn som vi stöter på varje dag. Samtidigt är marknaden i Sverige oerhört mycket mindre än den är i till exempel USA. Och kunderna vill sällan ha med samma barn i sin kampanj två gånger, säger Helena Johnsson som är ansvarig för barnmodellerna på modellagenturen Mikas i Stockholm.

Till Mikas kommer det varje vecka ansökningar från föräldrar som tycker att deras barn skulle passa som modell. Men även om ditt barn är vackert är det inte säkert att hon eller han har det som krävs.

-När jag träffar barn som anmälts till agenturen av sin förälder vill jag se att barnet själv är intresserad och tycker det är roligt, säger Helena Johnsson. Hon har alltid en dialog både med barnet och föräldern.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in