Natthikos betraktelser: Grejen med berg

På senare tid är det många som har upptäckt det härliga i att övernatta i naturen. Björn Natthiko Lindeblad tog, med hjälp av äventyraren Oskar Kihlborg, upplevelsen till en ny nivå.

2 min lästid

Människor har nog aldrig varit så snälla mot mig som nu.

Ta mannen, myten, legenden Oskar Kihlborg till exempel. När han förstod vilken livslång bergsromantiker jag är, så riggade han och hans kompis Max en port-a-ledge högt uppe på ett lodrätt klippstup i Häggsta klättringsområde.

Sen hissade de upp mig till den två till tre kvadratmeter stora tygplattformen, bjöd på middag och vilda klättringshistorier från Chamonix, Alaska och Himalaya. Oskar hade med sig absolut allt man kan behöva. Visst blev jag lite starstruck när jag fick ha på mig dunjackan hela kvällen som Oskar knappt 30 år tidigare haft på sig när han som en av tre var förste svensk på toppen av Mount Everest.

Jag blev också påmind om hur mysigt det kan vara att dela sovrum med vänner. Vi låg i natt-stiltjen, under den kristallklara, månfria stjärnhimlen och spekulerade om det mesta. Skavfötters i sovsäckar under bar himmel är så underskattat.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in