Miljökämpen David Trubridge lyser upp designvärlden

En äventyrlig seglats till Nya Zeeland blev startskottet på en lysande designkarriär. Idag hänger David Trubridge lampor i privathem och offentlig miljö världen över - till och med i svenska hamburgerrestauranger. Följ med Charlotte Brundin på ett exklusivt besök hemma hos designentreprenören i nyazeeländska Mahanga.

15 min lästid

Text & foto: Charlotte Brundin

En lång man i svart våtdräkt med en surfbräda kommer emot mig på stranden. Förra gången vi sågs var i kaos och trängsel på Milanos möbelmässa. Kontrasten till den orörda naturen i Mahanga intill Stilla oceanen på Nya Zeelands östkust är svindlande. 

Snart ansluter hustru Linda Trubridge, tillbaka från sin cykeltur och de ger sig ut i de brusande turkosblå vågorna. David på en paddelboard, Linda på en surfbräda.

Kärleken till havet, naturen och en alternativ livsstil tog David och Linda Trubridge från England till ett nytt liv i Nya Zeeland.

Högre upp på en kulle ligger Davids bach, sommarhuset han ritat och byggt och som stod klart för sju år sedan. Det rundande taket har samma form som de omgivande bushklädda kullarna. Huset signalerar David Trubridge miljömedvetna livsstil. Byggt i obehandlat och vädertåligt träslag, med golv av bambu och isolering av ull.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?