Krönika: ”Föräldrar – tänk vad ni missar!”

När jag sitter där och ser henne öva på ryggsim inser jag. Jag sitter här själv. Ja, inte fysiskt. Alla barnen har föräldrar här. Men ingen, INGEN, tittar på sina barn. Samtliga föräldrar sitter med näsan rakt ner i sin smartphone.

4 min lästid

Mamma, kolla, såg du?? Mamma! MAMMAAAAAA!

Nyss hemkommen från dotterns simskola känner jag att jag har fått lite nog och måste få ur mig detta: Föräldrar, lägg ifrån er era telefoner!!!! För fan!

Okej, djupt andetag. Och. Jag ska ärligt och villigt erkänna att även jag har en väldigt hög användningsfrekvens på min telefon. Mycket för att mitt jobb kräver det. Det ska instagrammas, bloggas, instastories-filmas, svara på mejl alla tider på dygnet och också hänga med i både jobbchattar och kompischattar. Det är klart att det blir mycket. Så pass mycket att jag och min man satt upp regler för användandet av mobiler och andra skärmar. Självklart för våra barns skull men lika mycket för våran egnas.

Föräldrar: låt telefonerna ligga

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in