Heavymetalbassisten som vill läka världen med toner

Före detta Hammerfallbasisten Magnus Rosén har spelat bas i 40 år och tio av dem i det världsberömda och gråstenstunga heavymetalbandet Hammerfall. Men Magnus är en fjäril bland stenblock, han utstrålar sannerligen hårdrock med sitt långa hår, skinnjacka med nitar och spetsiga boots, men innanför exteriören finns ett par varma ögon och en själ som brinner för kultur, hälsa och välgörenhet.

5 min lästid

Foto: Lena Brorsson Alminger

För Magnus Rosén är musiken ett verktyg att nå människors inre, hantera och begripa sig på livet, oavsett om han spelar heavy metal, tillsammans med Göteborgs Symfoniker eller på meditationskurser.

– Jag är intresserad av att utveckla mig, förklarar han, jag tycker om både det lugna och det kraftfulla och skillnaden mellan olika musikgenrer är egentligen bara att anslagen och rytmerna är olika, den enskilda tonen är ju den samma! Rock är kraftfullt och revolterande och meditationsmusik lugnande. 

Toner som länkar från människa till människa tycker han är en bra infallsvinkel att betrakta musiken på. Att vilja det goda. Kanske var det denna inställning som var anledningen till att han aldrig drogs till det som är destruktivt i rockvärlden, till tobak, droger och missbruk.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in