Nästa generation i familjeföretagen

Man bakifrån med portfölj
 

På vilka plattformar och evenemang möts nästa generations makthavare i familjeföretagen - proffesionellt och socialt? Hur umgås de med varandra? Journalisten Thomas Sjöberg gjorde år 2013 en djupdykning för att ta reda på just detta.

Number of characters: 28 438

Den 28 augusti 2009 var en strålande vacker sensommardag och utanför Katarina kyrka på Södermalm i Stockholm samlades gästerna till det som i veckopressen kallades ”årets hetaste societetsbröllop”. Men det var mer än det. 

Brudgummen var finansmannen Jan Dinkelspiel, son till Ulf Dinkelspiel som för den bredare allmänheten blev känd som statsråd i Carl Bildts regering 1991-1994. Han har också gjort sig känd som landets yngste mäklare när han som 21-åring valde att arbeta i familjeföretaget Öhman Fondkommission, där hans pappa Max var VD och där även brodern Claes varit verksam. 

Jan Dinkelspiel, även känd som deltagare i Expedition Robinson 2001, hade nyligen anställts på internetbaserade banken och värdepappersfirman Nordnet, där farbrodern Claes är ordförande, och pappan Ulf och kusinen Tom är styrelseledamöter. Nordnet är majoritetsägt av Öhman-gruppen, i vars moderbolag Tom Dinkelspiel är VD och tredje generationens makthavare. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in