Coworking som koncept vinner allt större erkännande

Number of characters: 12 786

I ett rasande tempo, prestissimo!, förändras världen framför våra ögon. Under en relativt kort tidsrymd, har vi blivit gränslöst mobila. Allt som kan digitaliseras, kommer att digitaliseras. Med intelligent trådlös teknologi inom räckhåll och ekonomisk tillväxttakt på högvarv, kastas traditionella trossatser ut och okonventionella idéer vinner acceptans. Delnings- och gigekonomi är ett faktum. Människor, varor, tjänster och information rör sig allt snabbare i en allt större omfattning och hela världen är tillgänglig. 

Coworking tillhör inte dagens senaste buzzword, men haussen håller i sig. Den kollektiva kontorstanken har sin grund i Berlin och hacker-kollektiv. Utvecklingen tog fart ordentlig i San Fransisco runt millenniumskiftet. Första gången ordet coworking dök upp i Googles databas var 2007. Som koncept vinner det allt större erkännande. 

Företeelsen är en de luxe-variant av den kollektiva tanken i arbetsplatsform. Det vilar på en konstant värdegrund, vilken ger ytterligare skjuts: det handlar inte bara om ett ställe där du befinner dig för att arbeta, du är också en del i en större gemenskap där du som medlem delar med dig av – och får tillbaka – inspiration, utveckling, kunskap och samarbete. Att kreativa människor och företag samlas i en självvald gemenskap är en förlösande faktor. Synergieffekterna som uppstår bara genom att vistas under samma tak är evidensbaserade. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in