Så blev det gamla rucklet familjen Åhlins hem

Familjen Åhlin

Det fanns varken fungerande el, vatten eller avlopp. Taket på boningshuset hade delvis rasat in och i några fönster gapade rutorna tomma. Gården som skulle komma att kallas Rucklet hade lämnats åt sitt öde men paret Malin och Andreas Åhlin såg potentialen. I sju år har de renoverat med fokus på naturliga byggmaterial, återbruk och med stor hänsyn till husets historia. – Säkert tusen gånger har vi haft god lust att ge upp och flytta, men den känslan har snabbt gått över, säger Malin.

5 min lästid

Den lilla gården ligger i sörmländska Björkvik. Ett rödmålat boningshus med ljusgrå knutar. Fönster och dörrar i gulockra målat med linoljefärg. Det surrar från bikuporna en bit ner i trädgården. Vid dammen, som en gång var källan till ett bryggeri, hörs ett trivsamt kackel och kvackande från fågelbeståndet som ger både kött och ägg. Äggen används främst till färgen, äggoljetempera.

Här står dörren alltid öppen för vänner och det ryms med lätthet tio personer runt köksbordet. Skivan är massiv ek från trakten och underredet är en ombyggd stopp-ställning som använts vid madrasstillverkning.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in