Stjärnterapeuten: ”Så går du går vidare efter otrohet”

Stjärnterapeuten om otrohet

Otrohet kan vara dödsstöten för en relation, men det kan också innebära en nödvändig förändring och leda till att relationen utvecklas. Det menar amerikanska stjärnterapeuten Esther Perel.

Number of characters: 7 304

Den amerikanska stjärnterapeuten Esther Perel har under sex års tid fokuserat sitt arbete på par som kämpat med otrohet. Hon vet hur smärtsamt det är men också att man kan lära sig något av det som hänt. Hon uppmanar oss att påbörja samtalet där det oftast slutar och ta itu med de obehagliga frågor som otrohet oftast väcker. 

 – Dagens resonemang om otrohet tenderar att vara dömande, polariserande och kortsiktiga. Vårt samhälle har aldrig varit öppnare om sex, medan otrohet förblir höljd i ett dunkel av skam och sekretess” skriver hon i sin nyutkomna bok ”Kärlekskris – gå vidare efter otroheten”. 

Den belgisk-israeliska psykoterapeuten är verksam i New York och en klart lysande stjärna på relationshimlen. Hon har utsetts till en av världens inflytelserikaste personer av Oprah Winfrey. Hennes genombrott kom med den förra boken ”Lust – håll glöden levande i relationen” och två efterföljande Ted Talks som setts av 25 miljoner människor. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in