Så blir du av med blöjan – expertens bästa tips

 

Att sluta med blöjor kan vara en utmaning för den mest inbitna föräldern. Men det finns några smart knep. Helen Bjurberg har tagit reda på vilka de är.

Number of characters: 6 214

Foto: Juan Encalada /Unsplash

Sommar, sol och lata dagar. Vi packar bilen full för en färd mot stugan. Äntligen så ska vi få vila upp oss ordentligt, långt inne i skogen, borta från alla människor, datorer, bilar och affärer. Bort från civilisationen. Det är viktigt att komma ihåg allt. För det går inte att vända. Ombyten, tandborstar, mat och dryck. Kontrollräknar igen: ombyten, tandborstar, mat och dryck. Japp, det var allt. Vi åker. Åtta timmar hemifrån, rakt in i de norrländska skogarna. Rakt in till friden, tystnaden, stillheten … och blöjbristen! Ja, vi glömde faktiskt blöjorna!

Precis så gick det till när vår dotters ofrivilliga potträning började. När de provisoriska blöjorna, gjorda av polertrassel och gamla Ica-kassar som snibb, tagit slut var det toaletten som gällde resten av semestern. Vare sig hon ville eller inte. Men hon ville, och hon klarade det galant. Fast vi egentligen trott att hon var på tok för liten. Och tänk, vad skönt det var att slippa det där blöjbekymret sedan. Slippa komma ihåg att packa ner blöjorna när vi skulle iväg, slippa byta dem i tid och otid och slippa ta hand om dem efteråt. Bara att sätta ungen på toan, spola och vips var problemen borta. Så smidigt. Men för den som inte vill prova vår norrlandsvariant, hur, var och när fixar man egentligen den där blöjavvänjningen på bästa och snabbaste sätt?

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in