Min förlossning: «Han klappar mig på kinden och förklarar hur fantastisk jag är»

 

Kajsa föder med hjälp av lustgas och andning efter att vattnet gått hemma i lägenheten. Allting går bra men efteråt är hon helt oförberedd på att moderkakan ska födas fram också. Och varför gör det så ont när hon ammar?

Number of characters: 6 213

Berättad för: Anna Holmquist

Klockan var nio på kvällen när värkarna började komma. Det liknade känslan jag haft under förvärkarna men var intensivare. Och framför allt kom de mer regelbundet. Jag och Sebastian klockade allt medan vi tittade på TV och snart var intervallet nere i sex minuter. Klockan elva på kvällen ringde vi svärmor som kom över. Hon var superpepp och började fixa i köket. Det kändes så skönt att hon var där och tog över. Snart gick hon och la sig för att sova och Sebastian bestämde sig också för att försöka slumra en stund. 

Avståndet mellan värkarna minskade inte så till slut försökte även jag sova lite för att samla kraft. Då började värkarna minska i antal. De kom mer sällan och var svagare, till slut kom de med en kvarts mellanrum. Min besvikelse var total och fick dåligt samvete över att jag hade ringt hit svärmor. Jag insåg att vår dotter inte skulle komma den här natten heller.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in