Amanda Colldén: «Hedda föddes i vecka 30»

Amanda berättar om sin förlossning
 

Poddaren Amanda Colldén hade en lätt graviditet, utan krämpor eller illamående. I vecka 30 fick hon ryggvärk och bruna flytningar. Normala graviditetskrämpor, trodde hon själv, men i själva verket var det förlossningen som hade startat.

Number of characters: 8 111

Jag har alltid vetat att jag någon gång skulle vilja ha barn. Eller kanske snarare att jag skulle ångra om jag inte skaffade några. Men när jag började närma mig 30 hade jag fortfarande ingen längtan efter att bli mamma, istället sköt jag det på framtiden. Tills jag en dag träffade en kompis som sa att hon varit hos sin gynekolog och fått veta att hon bara hade något år kvar som fertil. Helt plötsligt insåg jag att jag måste börja tänka på den biologiska klockan – vare sig jag ville det eller inte. 

Jag pratade med min sambo och efter någon månad tog jag bort spiralen. Från att inte ha brytt mig alls blev jag nu istället fixerad vid ägglossning och graviditetstester, men plusset lyste med sin frånvaro. När det gått ett år och vi fortfarande inte blivit gravida gjorde vi en utredning. Den visade att allt såg bra ut, men för säkerhets skull ställde vi oss ändå i kö för IVF. På klassiskt vis resulterade det i att jag i samma stund blev gravid.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in