Veni, vidi, vino, Veneto – följ med på en finsmakarresa till vinets Venedig

 

En majoritet av alla lokalbor och turister i Venedig dricker Prosecco, men detta nordöstra hörn av den italienska stöveln bjuder på så många fler vinupplevelser än det lättdruckna bubblet. Följ med på en resa till vinregionen Venetien där folket alltid finner ett skäl att säga ”salute”.

Number of characters: 12 646

Amarone, Soave och Prosecco. Venetiens vindistrikt producerar världsberömda viner och sedan urminnes tider har man haft en fantastisk vinkultur här till skillnad från i till exempel USA och Skandinavien där man har varit tvungen att skapa den. Men relationen till vin i Venedig skiljer sig även mycket från andra delar av Italien. Eftersom det inte finns några bilar i stadskärnan och man promenerar överallt, råkar Venedigborna alltid på folk de känner – vilket skapar spontana möten. Perfekta förevändningar med andra ord för att hänga på bàcaris, avnjuta ett par glas ombra tillsammans med några delikata cichettis under en kvart eller en helkväll.

Den som befinner sig i Venedig och vill uppleva den äkta venetianska livsstilen som en lokalbo behöver inte leta länge. Det sociala livet i Venedig pågår jämt och överallt och är rikt, inbjudande och härligt uppsluppet. Och det utspelar sig på bàcaris – stadens hundratals vinbarer, inhysta i de gotiska byggnaderna, på torgen, inklämda i anspråkslösa hål i väggen i små gränder och vid kanalernas kajkanter.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in