Så hittar du rätt brudklänning

 

Självklart vill man bära den perfekta brudklänningen på den stora dagen. Men hur finner du den bland alla modeller och stilar? Anna Östberg, bröllopsexpert och författare till Smarta bröllopsboken, ger dig ett par goda råd på vägen.

Number of characters: 4 249

Foto: Pixabay

Det kan lätt bli nervöst när man ska köpa en brudklänning men mitt bästa råd är att se sökandet som en spännande resa istället för ett stressmoment. Låt dina butiksbesök bli en gemensam upplevelse tillsammans med dina vänner och lyssna på alla deras smakråd och idéer. Men kom ihåg att det är du som har det sista ordet när du ska välja vilken klänning du ska köpa. Och låt gärna din mamma få säga sitt för vi vet ju att mamma alltid vet bäst!

De mest omtyckta klänningsmodellerna är prinsess, A-linje, fodral, sjöjungfru, empire och ballgown. Det som ändrar sig över tid är detaljerna, färgerna och dekorationerna. Ett år är det spets som är den mest eftersökta modedetaljen och ett annat år är det pärlor. Brudklänningar är ofta vita men färger som champagne, ivory, off-white, nude och crème kan bli supertrendiga under olika bröllopssäsonger. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in