Rebellerna Reffstrups – paret bakom framgångssagan Ganni

 

Ditte och Nicolaj dansar fram med märket Ganni så framgångsrikt att Helena Christensen och Gigi Hadid är givna #GanniGirls. Journalisten Hélena Yllmark åkte till Østerbro.

Number of characters: 15 653

Foto ovan: Daniel Hjorth / Pressbild Ganni

Coachella i Indio, Kalifornien 2019. I april drar musikfestivalsäsongen igång. Som alltid en line-up med de främsta artisterna. Väletablerade internationella varumärken med miljoner i budget, lanserar sina nyheter mot den åtråvärda målgruppen – minglande millenials. Som ett ”OS för influencers” dristade sig någon att kalla årets upplaga. På senare år har Coachella förvandlats till ett mini-Fashion Week där förväntningarna på världskändisarnas outfits är större än musiken. När den hetaste kvartetten unga A-stjärnor dumpade den givna bohemiska festivallooken och kom klädda i de senaste Ganni-plaggen med betydligt vassare attityd, var det sammanlagda värdet, alla faktorer inräknat, ovärderligt.

   På huvudkontoret i Köpenhamn var överraskningen stor när Instagram-uppläggen blev virala och modemedia hängde på. Någon speciell USA-satsning hade inte ens gjorts. Om företaget hade betalat inläggen som syskonen Kylie och Kendall Jenner  med väninnorna Gigi Hadid och Emily Ratajkowski la upp, vore summan lätt astronomisk. Cowboybootsen, cargo-västen, det batikfärgade denimsetet och skjortan i märkets signaturmönster leopard bevisade att danska Ganni nu nått den internationella kultstatus där stjärnorna väljer att bära märket privat. På 10 år har makarna Ditte och Nicolaj Reffstrup arbetat metodiskt utifrån två kriterier de kom överens om från start: Nicolaj ville göra Ganni globalt, Ditte ville förverkliga idén om Scandi Style 3.0.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in