Natthikos betraktelser: «När man lär sig att lita på tystnaden så börjar den tala»

Bild: Porträtt av Björn Natthiko Lindeblad, bild 2: Brixon bridge från
 

Denna krönika handlar om när ex-munken Björn Natthiko Lindeblad var på meditationsresa i Kalifornien. Förutom att ge råd om hur du ska göra för att se ut som en karaktär i tv-serien Big Little Lies (som spelades in i närheten), så kommer han till insikt om vad hans tårar egentligen handlar om.

Number of characters: 4 242

Sällan har så få fått så mycket pelikaner för pengarna. Dom kom oftast om morgonen. I små grupper om en handfull. Dom visade sig vara mästare på att utnyttja luftkudden som bildas mellan vingens undersida och vattenytan. Detta aerodynamiska fenomen kallas «ground effect» på engelska. Till synes ändlöst hänger dom tillsammans utan att flaxa, en fot eller två över vattenytan. Deras näbbsäckar kammade mittbena på havet ibland, och skopade lojt upp en sen frukost ibland.

Surfarna däremot, flaxade ohemult så länge dom var horisontella. Men så snart dom hittat sin vertikalitet, dansade dom skjortan av horisonten.

Som åskådare från stranden satt jag bara och njöt av skådespelet. När jag inte hypnotiserades av högarna av kaliforniskt sjögräs på stranden. Tänk en gulbrun version av Alien möter muterad Tagliatelle möter Mordors kabelservice.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in