Julklappstips: 6 böcker att ge bort till händiga personer

Trädgård, handarbete och matlagning får ett uppsving i pandemitider. Praktiska sysslor blir avkoppling när vi syr, stickar, lagar mat och pysslar i trädgården. Välj en bok med hantverkstema i julklapp!

Number of characters: 7 952

I tider av hemarbete och karantän har vi bokstavligen grävt där vi står. Intresset för trädgård och matlagning ökar, vi röjer och städar i hem och förråd. Sy, sticka, laga mat och pyssla med trädgård får en ny betydelse.

Praktiska sysslor och hantverk blir avkoppling och får oss på andra tankar. Nu finns chans – och tid – att lära mer och lära nytt. 

I höstens bokflod har vi vaskat fram några härliga, smarta och vackra böcker med hantverkstema för tomtesäcken. Trevlig läsning!

1. Modeplagg & mönsterark

Modemärket Hope är synonymt med snitsiga och stilsäkra basplagg och nu delar grundaren Ann Ringstrand med sig av sin design i boken Sy 10 nya modeplagg (Bonnier Fakta). För några år sedan lämnade Ann Ringstrand modeföretaget och efter en time-out arbetar hon nu med egna projekt. Nya boken är ett samarbete med mönsterkonstruktören Cina Haas som i drygt tio år jobbat med Hopes kollektioner.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in