I 50 år har svenska seniorer dansat loss i Magaluf på Mallorca

 

Hotell Romantik finns på riktigt i Magaluf på Mallorca. Det heter Vistasol och ligger strax ovanför Skandinaviska bargatan i Magaluf, och här har svenskar övervintrat sedan 1970-talet. Två veckor i september är särskilt viktiga. Det är då septembergänget kommer hit och dansar loss.  

Number of characters: 7 136

Pierre och Mona från Nacka kom till Palma första gången 1967, då var det på plaza Gomila som allt hände. Men sedan 1970-talet är det Magaluf som gäller. Flera av de svenskar som utgör det så kallade Septembergänget har rest hit här varje år sedan dess. Som Hector från Höör, eller Mallorcakungen som han faktiskt heter även i passet. Och Rooger från Södertälje.

– Jag har varit här kanske 100 gånger, jag kommer flera gånger om året, säger Rooger med stolthet i rösten. Men så möter man någon som varit här 140 gånger, eller 160. Då ligger man i lä.

Rooger kommer gående tillsammans med Anne utanför E4:an Bar och restaurang på Skandinaviska bargatan, eller calle Pinada som är gatans riktiga namn. Anne är från Hölleviken och har rest till Magaluf 14 år i rad. De är inget par men har blivit vänner här genom åren. Och just så ser det ut för många av de solbrända och festklädda seniorerna den här torsdagskvällen i september.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in