Nu berättar hon om livet på hästgården med sexdömde ridläraren

Nu berättar Anna om livet på hästgården med sexdömde ridläraren

Hennes liv på hästgården har blivit uppmärksammat i både tv, tidningar och radio. Hon är kvinnan som under många år levde ihop med den ökända ridläraren på Färingsö, som blev dömd för flertal sexuella övergrepp på barn. Nu kommer hon ut med en egen bok om händelserna: – Jag ville berätta min version och knyta ihop säcken, säger Anna Bohlin.

5 min lästid

Foto: Porträtt av Caroline Andersson Renaud /Forum

Vi träffas på journalisten Ulrika Fåhraeus gård i Färentuna. Det är här, i Ulrikas skrivarstuga på loftet ovanför stallet, som Annas historia blivit till boken Händelserna på hästgården – familjens berättelse (Forum).

– Det har varit som terapi att sitta i den soffan, säger Anna och pekar på soffgruppen i hörnet av loftet, där timmar av förlösande samtal till slut resulterade till ett bokmanus.

Anna och Ulrika lärde känna varandra genom Annas äldsta dotter Sophie. När Sophie avslöjade hela sin mörka familjehemlighet i ett inlägg på sin dåvarande blogg följde Ulrika upp med en intervju med Anna och Sophie som hon i sin tur publicerade på sin välbesökta blogg Ponnymamman. Blogginläggen väckte stor uppmärksamhet och resulterade i den prisbelönta P1-dokumentären Hästgården och det var efter det som Annas tankar på en egen bok föddes. För även om hon uppskattar dokumentären har hon saknat att få berätta sin version av vad som hände.  

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in