Borgvattnets prästgård ett av världens mest hemsökta hus

 

Borgvattnets prästgård i Ragunda kommun i Jämtland räknas som Sveriges mest hemsökta hus, ja till och med en av världens mest hemsökta hus och ligger helt nära den gamla kyrkogården med sina dystra gravstenar och ruvande granar.

Number of characters: 6 131

Gamla byggnader brukar ju vara speciellt kända för att ha andlig aktivitet och detta har dessutom varit en prästgård med tunga minnen och religiösa påbud. I Borgvattnet bor det ungefär 60 personer, men spökprästgården drar till sig massor med tillfälliga besökare, både familjer, skolklasser och busslaster med pensionärer.

Prästgården var färdigbyggd 1876 och i mer än hundra år har det hänt förunderliga och förskräckliga saker innanför väggarna och många är de präster som under åren har berättat om kusliga upplevelser. Huset är fyllt av tunga ekmöbler, spetsgardiner, vackra gamla bonader, spegeldörrar och Jesusfigurer. Rummen har olika namn som rosa rummet, blå rummet, gula rummet och gråterskornas rum. Här hörs det fotsteg, gråt och visar sig gamla präster och många besökare skall ha flytt i panik från huset. En känd Borgvattenbo säger att i Borgvattnet är det onaturliga naturligt!

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in