6 insidertips för ett lyckat drömbröllop

6 tips för ett lyckat bröllop
 


Ska du gifta dig i sommar? Då är det hög tid att starta med bröllopsplaneringen! För att få ihop ett unikt och genomtänkt bröllop krävs planering från dag ett. Men även om du inte hinner få ihop ett sommarbröllop är ett bröllop i höst eller vinter ett alldeles utmärkt alternativ.

Number of characters: 6 082

Foto: Pixabay

Var ute i god tid

Den viktigaste utgångspunkten för blivande brudpar är att börja med bröllopsplaneringen i god tid före bröllopsdagen. Visst kan du svepa ihop ett bröllop på ett par tre veckor, men sannolikheten är stor att du kommer dra det kortaste strået. Många kyrkor och de mest eftertraktade festlokalerna bokas ofta upp årsvis i förväg. Tänk på det när du tycker att ett halvår är en lång tid! Att ha tidsmässig töjmån är nyckeln vid bröllopsplanering. Lägg in tid för förseningar, ombokningar och för att du kommer ändra åsikt och önskemål under resans gång.

Ge ditt bröllop en nerv

Många av oss har varit gäster på stora och dyra bröllop som aldrig riktigt lyft och det beror ofta på att de inte var tillräckligt bra planerade. Det saknas ofta en röd tråd och en känsla av flow. Ett smart tips för att få bröllopet lyckat är att välja en verserad, organiserad och social toastmaster eller toastmadame. Tillsammans med toastmaster/madame sätter du ihop ett körschema som sträcker sig över hela dagen, från vigsel, mingel, bröllopsfest till nightcap. I körschemat finns alla hålltider, talare och andra viktiga detaljer nedskrivna. Se till att alla som är involverade i ditt bröllop som marskalkar, tärnor och hovmästare får tillgång till körschemat. Det bidrar till ett bra flyt under bröllopsdagen och alla vet vad som förväntas av dem. Lika viktigt är det att göra din bröllopsdag till en fest med liv och känsla. Underhållning behöver inte alls bli dyrt. Leta i ditt närverk efter talangerna. Kanske känner du någon som kan spela ett instrument eller någon med en ljuvlig sångröst som kan sjunga de låtar som du ser som ledmotiv till ditt liv? Eller känner du någon som är en tvättäkta storyteller som kan trollbinda dina bröllopsgäster? I Sverige räds vi ofta tal på fester. De ska gärna vara så korta och obefintliga att de knappt hörs eller kan uppfattas. Det förstår inte jag alls. Tal på ett bröllop är en viktig del av underhållningen och är ett betydelsefullt sätt för bröllopsgästerna att hylla brudparet på. Bröllopstalen ger din bröllopsdag en nerv som inte kan köpas för pengar.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in