10 saker som boostar relationen under semestern

 

Snart är det semesterläge och vi behöver alla en paus, eller hur? Men samtidigt som semestern är härlig kan höga förväntningar, måsten, logistik och jämförelser med andras lyckade semesterupplevelser sätta käppar i hjulet för vår egen semesterlycka. Här är sexualrådgivaren Linn Heeds  bästa tips för hur du boostar din relation under semestern.

Number of characters: 4 052

1. LOGISTIK. Alla i familjen har olika behov och vill vara på olika ställen. Det kan handla om alltifrån tonåringar som har lägeraktiviteter till släktträffar. Hur får vi ihop detta, undrar många.

2. ORIMLIGA FÖRVÄNTNINGAR. Vi tenderar att ha väldigt stora förväntningar på semestern. Allt roligt ska hända då. Vi ska ha mycket sex, vädret ska vara magiskt för strandhäng och gärna massa trevliga middagar på det. Risken finns att vi blir väldigt besvikna.

3. FOMO – Fear of Missing Out. Det vill säga vi blir styrda av omgivningens förväntningar på vad en semester bör innehålla. Det kan handla om härliga resor (gärna utomlands och till spektakulära ställen), härliga grillkvällar på bryggan och så vidare. Det skapar en inre stress som hindrar oss från att känna in vad jag/vi verkligen behöver som individ/par.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in