”Tunna blå linjen”-regissören Sanna Lenken om nya serien ”Smärtpunkten”

 

Efter framgången med ”Tunna blå linjen” har Sanna Lenken nu regisserat ”Smärtpunkten” för SVT. Miniserien handlar om Lars Noréns omdebatterade teaterprojekt ”7:3”, som fick ett katastrofalt efterspel med bankrån, skottlossning och de brutala polismorden i Malexander.

Number of characters: 6 757

Foto ovan: Nicklas Elmrin

Poliser och kriminella. En tuff och emellanåt rå värld, där Sanna Lenken uppehållit sig under en tid som huvudregissör för ”Tunna blå linjen”. Men också en värld hon skildrat med kärlek, inte bara mellan poliskollegorna utan också till sina karaktärer med sina oförmågor och sin oro, som vi väl alla bär på.

Nu kliver hon djupare ner i svärtan, då hon skildrar de tre tungt kriminella fångarna på Tidaholmsanstalten, som fick spela sig själva, och där två av dem också fick uttrycka sina nazistiska åsikter, i Noréns teaterprojekt som blev starkt ifrågasatt.

Speciellt efter den våg av väpnade rån, som en av de medverkande fångarna, den nu livstidsdömda Tony Olsson, begick tillsammans med sina båda medkumpaner Jackie Arklöv och Andreas Axelsson, under sina permissioner då teaterturnén rullade fram i Sverige.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in