‘Boyz n the Hood’-skådisens tragiska öde har blivit ett internetfenomen

Lloyd Avery i Boyz N the hoods
 

Året är 1991. Lloyd Avery II lutar sig ut genom bilrutan och avlossar det avsågade geväret. Det är ett ögonblick som fastnar. Men det är bara början på en unik livshistoria som fortfarande lever vidare på gatorna i Los Angeles – och som ett fenomen på www.

Number of characters: 2 250

Scenen i den legendariska gangsterfilmen ”Boyz N the Hood” är för många känd som en av tidernas mest tragiska, men för Avery var det framför allt början på en filmkarriär. Han hade bara åtta repliker i John Singletons episka gängdrama, men hans inlevelse och prestation gick inte obemärkt förbi. Tvärtom. Han var som gjord för rollen.

”Boyz N the Hood” förändrade Averys liv till den grad att han förvandlades till sin rollkaraktär, med röda Chuck Taylors på fötterna och “JUNGLEZ” tatuerat i ansiktet. Det var dit han flyttade efter att filmen släpptes. Såklart. ”The Jungle” i Los Angeles styrdes av Bloods – gänget han tillhörde i filmen. Men filmkarriären hann aldrig lyfta innan den krossades för alltid. År 2000 döms Lloyd Avery II till livstids fängelse för att ha skjutit ihjäl två människor på grund av en skuld.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in