Experten: Många män med erektionsproblem vågar inte söka hjälp

Foto:Kaitlyn Baker/Unsplash
 

För många är lust och sexualitet en viktig del av livet långt upp i åldrarna. Men vad gör man när den fysiska förmågan sviktar? Andrologen Mats Holmberg är expert på erektionsproblem. 

Number of characters: 9 132


Foto: Tatyana Kazakova/Pixabay

Äldre har inte bara mer sex i dag än för 40 år sedan, de är också betydligt nöjdare med sitt sexliv. Dels hänger det ihop med att dagens pensionärer är friskare och mer vitala, dels med att attityderna till sex på äldre dagar har blivit mer tillåtande.

– Att det överhuvudtaget diskuteras är ett tydligt tecken på det. Backar man tillbaka till 70-talet så var det inte alls på det viset, säger Mats Holmberg, androlog.

Men trots att mycket blivit bättre undviker många fortfarande att söka hjälp för sina sexuella problem. Enligt Mats Holmberg gäller det särskilt män. En förklaring till det kan vara att män är mindre vana än kvinnor vid vårdkontakter som rör sex och kön. 

– De flesta kvinnor har ganska regelbunden kontakt med vårdpersonal kring detta från tidig ålder. Men män går inte och kontrollerar sin penis på samma sätt, vilket bidrar både till att de har en högre tröskel och att de söker senare i förloppet än kvinnor.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in