En natt i naturen ger Anders ny ork

Friluftsliv, Glotternskogens naturreservat

Att komma ut i naturen ger kraft och behöver inte vara så svårt, tipsar Anders Rosenkvist, som efter tunga dagar på sitt arbete på begravningsbyrån, kan ta en övernattning i skogen. I sviterna av corona och "hemester" är intresset för friluftsliv något Anders kommit att dela med fler och fler svenskar.

5 min lästid

Foto: Lena Bäckman Lägerdal

Han står och väntar på oss vid parkeringen där Glotternskogens naturreservat tar sin början. Iklädd vandrarbyxor, kängor och en hemstickad tröja i brunt och orange.
– Den här har hängt med sedan jag ledde mulleskola för Friluftsfrämjandet på 80-talet, säger Anders Rosenkvist och lyfter på filthatten med ett leende. 

Han går före in i skogen. Sjön ligger spegelblank. Det är tyst. Efter några kilometer i väglöst land når vi en bastu på en udde intill ett timrat vindskydd. Hit går han ofta. Bastun ägs och ombesörjs av Norrköpings kommun och är öppen för alla. 
– Jag firade min födelsedag här i januari, med bastu och bad i en isvak, säger han och lyfter ur några vedträn ur en låda intill vindskyddet. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in