Det kan du göra i skojättens framtidsbutik

Nike konceptbutik i Seoul

Möjlighet att personalisera produkterna man köpt, fotskanning och interaktiva skärmar är några exempel på vad som möter besökarna i skojätten Nikes futuristiska butik i Seoul som journalisten Nicklas Hermansson har besökt.

2 min lästid

E-handelsmarknaden har exploderat under pandemin. I juni 2021 berättade Nikes vd John Donahoe att deras digitala intäkter står för nästan 35 procent av totalen – och 2025 ska de ligga på 50 procent. Men Nikes fokus på den digitala världen hindrar dem inte från att experimentera med nya fysiska butiker. I dag ska vi titta närmare på deras senaste storsatsning.

Sommaren 2020 sjösatte Nike sitt teknikdrivna koncept ”Rise” i kinesiska Guangzhou. Nu har de öppnat portarna till en ny uppgraderad version 200 mil bort. Den tre våningar höga butiken i Seoul skriker futurism och det är inte en slump att den hamnade just där. Sydkoreas huvudstad är en av världens mest digitala städer, vilket går helt i linje med Rise-konceptets vision: att sömlöst väva ihop den digitala världen med den fysiska, med målet att skapa wow-wow-yeah-yeah-butiksupplevelser med en stark koppling till den aktuella staden.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in