En promenad i Lissabon – motion, mat och fantastiska fotomotiv

 

Fotografera människor, mosaik och branta kullerstensgator medan du samlar höjdmeter och äter cerviche à la Portugal. Följ med på en dagspromenad i Barrio Alto. Börja och avsluta vid magnifika Tejofloden.

Number of characters: 4 120

Mitt emot tunnelbanans hållplats Cais do Sodré vid floden Tejo är det alltid liv och rörelse. Slå dig ner utanför Time Out Market och fånga blomsterförsäljare och människor i farten, om du har tur kanske några gatumusikanter spelar i den lilla parken bredvid. Testa något nytt från de många matstånden inne på marknaden.

Eller vänta med brunchen, strax kan du slå dig ner på ”Rosagatan” om du håller till höger bakom marknaden vid Praça De São Paulo. På kvällarna är Lissabons tidigare dekadenta kvarter ett trendigt tillhåll, så varför inte komma tillbaks och fotografera gäster i musikbaren mot en fond av rödtapetserade väggar, fåtöljer i sammet och ljuskronor i guld.

Rua da Rosa i Barrio Alto. Foto: Ann-Catrin Emanuelsson

Börjar det redan bli hett? Ta vägen förbi den fina lilla hattbutiken Agostinho & Rodrigues på Rua dos Remolares, alldeles bredvid ”Rosagatan”. Strax börjar turen uppåt, först med en av stadens tre bergbanor. Korsa Praça de São Paulo och fortsätt på Rua de São Paulo tills du ser den ikoniska Elevador da Bica till höger. Den 245 meter långa turen på Rua da Bica de Duarte Belo har tolv procents lutning.

Have you written articles that you want to publish on Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Log in